Ana içeriğe atla

Fabrikafa ''Make coffee'' konseptiyle konuşulacak!

Fabrikafa'da sende üretken ol, fikirlerini realize et!

Üsküdar'da bir kafe düşünün şık kıyafetler satan, atölyesi olan, hoş sohbet edilen ve samimi olan bir kafe.. Fabrikafa isminde bile fikir olarak düşünülmüş üstünde kafa yorulmuş bir izlenim edindim. Bu kafede deneyim kazanabilirsiniz, fikirlerinizi fiile geçirmek için burası bir harika.

Av. Fatih Kaynar


Avukat Fatih Kaynar ile Fabrikafa hakkında hoş sohbet ettik. Fatih Bey'in girişimcilik hikayesi 18 yaşında başlamış. 2016 yılında Avrupa'ya çıktığı yolculuklarda bir çok kültürden birikim sahibi olduğunu ve "Make coffee" nin Avustralya kültüründe olduğunu altını çizdi. 

4 ortak Fabrikafa'yı açmaya karar verdik. Fikirlerimi uygulayacağım bir mekan açma düşüncem var.Fabrikafa Make Coffee çatısı altında kafe, atölye, vintage ve retro kıyafet butiğimi fikir olarak hayata geçirdik. 


Erkek giyim üzerine Türk üretimi olan ve yabancı markalar var.


Fabrikafa Make Coffee hakkında 

Burası kulaktan kulağa yayılsın insanlar dışarıdan baktıklarında burayı merak etsinler istiyorum.

 Fabrikafa Giriş 

Fabrikafa yokuş üzerinde kendini hemen belli ediyor!

Fabrika Make Coffee'nin gelen misafirlerin, katılımcıların isteklerine göre daha erken ve geç saatlere kadar açık olabileceğini de belirtelim.

Bahçe kısmında vintage eşyalar tercih edilmiş.


İçeriye girildiğinde Vintage şapka ve pantolondan koleksiyondan parçalar, eski çerçeveler, radyolar, duvarlar da fotograflar, bal peteği şeklinde kütüphane, eski koleksiyon kitapları barındıran kütüphanesiyle bizi mest ediyor. 


Tasarım atölyesinde Mozaik lamba üretiyorlar. Bu lambaların camları özenle kesiliyor ve renk renk ayrılıyor.

Bu etkinlikler için ayrıca rezervasyon yapmak gerekiyor. Kafeye gelen misafirlere aynı zamanda bu tarz tasarım işlerle temas halinde oluyor. Meraklı olanlar hemen üretime geçebilir !

Samimi ekip arkadaşları ile çalışma saatleri burda nasıl geçiyor anlamıyorlar. Fabrika Make Coffee'nın bahçesi epey büyük ve rahat koltuklar var. Isıtıcı ve fanları var. Size her şekilde konfor sağlıyor. Bende gittim denedim. Tavsiye edilir! :)

Av Fatih bey, burda yer alan duvarda yer alan kütüphanenin hepsinin dostlarının da emeğinin olduğunu belirtti. Bu şekilde bir çatı altında birbirimize destek olduğumuz da başarılı oluyoruz dedi.


Erkek ve Kadın giyim üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Fakat tesettürlü bayan giyime uygun olarak vintage ve retro kıyafetleri sunmak istiyorum. Bunu daha önce yapılmadı. Bunu yapmak istiyorum.



Fabrikafa Make Coffee'de kafe bölümünde menüyü siteden inceleyebilirsiniz. QR ile desteklenen menüler sizi leziz tatlarla baş başa bırakıyor. Leziz ince hamur İtalyan pizza(barbekü sos ve tavuk) favorilerden.Kış aylarında kış çayını tavsiye ederim. Sunuma ayrı dikkat ediyorlar. Üç dakika kuralı demlenmesi için şart.




Ne diyelim her an dinamik her an üretim sevdiren bir make coffee olması İstanbul için gerekli. Şehir hayatında monotonluktan sıyrılmak ve bir nebze olsun farklılık arıyorsanız Fabrikafa Make Coffee'yi görmelisiniz.. Üsküdar'a yolu düşenlere tavsiye ederim.



https://www.fabrikafa.org/ 'u ziyaret edebilirsiniz.. 

Fabrikafa Make & Coffee 

0531 297 31 07

https://maps.app.goo.gl/f7X7Wg3hubzTJgTa8 

Keyifli geçen sohbet için Avukat Fatih Kaynar'a teşekkür ederim.




Yorumlar

  1. Güzel çalışma olmuş tebrik eder devamın gelmesini dilerim..

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir konsept ✨💯

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir blog tebrikler 👏🏻👏🏻

    YanıtlaSil
  4. Emre hayırlı olsun farklı bir tarz olmuş insanlari gecmise tasimis sakin yer

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dijital müzik farklı platformlarda farklı dinleyici kitlesini besliyor

  Müzik endüstrisi üretime aç; yeni yeteneklerini dijital mutfağına davet ediyor . Bir bilene sorduk?   Çağa ayak uydurmak gerek. Müzik piyasası sürekli kendini revize ediyor. Dijital devrim müzik piyasasını daha da hareketlendiriyor. İstediğimiz parçayı program yardımıyla mix edip hazırlıyoruz. Dijital albümü Spotify,Youtube ve diğer mecralardan yayınlayabiliyoruz.   Müzikoloji okuyan Emre Çağlayan’a sorduk:   Siz mesleğe nasıl başladınız? Siz albümlerinizi nasıl hazırladınız?   2012 yılında kendime klavye aldım. Klavye şirketinin vermiş olduğu hediye yazılımla kendimi geliştirdim. Dawn , Plugin ve Vst gibi yazılım programlarıyla parçalar hazırladım. Öğrenmem biraz zaman aldı. Yabancı kaynakları tercüme etmek gerekiyor. Araştırma yaptıktan sonra daha iyi kavrayabilirsiniz. Kendimi 10 yıl gibi bir süreçte yetiştirdim. Bu işte sadece yetenekli olmak yeterli değil. Bilgimizi daha geniş açıdan donanımlı hale getirmemiz gerekiyor.   Dijital müzik hazırlamak n...

Dans hayatın her anında ritmiyle bize eşlik ediyor! Tuğçe Tuna ile beden ve dansı keşfedelim

   Bedenim dansla bütünleştiğinde şekilden öte bir noktada kendimi buluyorum. Başka boyutlarda iletişim-etkileşim mümkün oluveriyor.                                                                                                                           Tuğçe Tuna  Tuğçe Tuna'dan kendi biyografisini dinleyelim.. Dansla hareketle büyüdüm. Tüm yaşamsal tercihlerimi kendi hareket tarzımı bedenleştirebilmekten yana kullandım.Çağdaş dans ve performans öğreticiliğimin 30. yılı ama sekiz yaşındayken  Ankara Devlet Opera ve Balesi bünyesinde çocuk balesinde dans etmeye başladım. Ardından Hacettepe Üniversi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda başladığım bale eğitimini 1991 ...

Eda Bayhan moda tasarımında ikon olup hayal gücümüzün ötesine çıkacak!

Moda tasarımı öğrencisi Eda Bayhan ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Keyifli sohbetimiz bu yazımda sizlerle paylaşıyorum.. Eda Bayhan yeni bir kıyafet tasarlıyor  Kendini sınırlama ve hayal gücünün sınırlarını zorla! Eda Bayhan ile  moda tasarımı eğitimi hakkında konuştuk.. Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı 3.sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Sinema-Televizyon bölümünden çap yapan Eda Bayhan ile Moda Tasarımı eğitimi üzerine söyleşi gerçekleştirdik. Moda tasarımı ile nasıl tanıştınız anlatır mısın? Bize biraz bölümün içeriğinden bahseder misin? Tabiki. 2019 senesinde Bilgi Üniversitesi mimarlık bölümü kazandım fakat kendimi bu bölüme ait hissetmedim. Moda tasarımı bölümünün yetenek sınavını kazandım. Hikayem bu şekilde başlamış oldu. Uygulamalı dersler daha ağırlıklı ilerliyor. Atölye de derslerimiz oluyor. Drapaj, dikim, kalıp, dijital çizim ve dokuma(ileri kumaş teknikleri) derslerini görüyoruz .Dokuma dersine severek katılıyorum. En sevdiğim derstir. Toplum ne der diye ...