Ana içeriğe atla

Eda Bayhan moda tasarımında ikon olup hayal gücümüzün ötesine çıkacak!

Moda tasarımı öğrencisi Eda Bayhan ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Keyifli sohbetimiz bu yazımda sizlerle paylaşıyorum..


Eda Bayhan yeni bir kıyafet tasarlıyor 

Kendini sınırlama ve hayal gücünün sınırlarını zorla! Eda Bayhan ile  moda tasarımı eğitimi hakkında konuştuk..

Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı 3.sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Sinema-Televizyon bölümünden çap yapan Eda Bayhan ile Moda Tasarımı eğitimi üzerine söyleşi gerçekleştirdik.


Moda tasarımı ile nasıl tanıştınız anlatır mısın? Bize biraz bölümün içeriğinden bahseder misin?

Tabiki. 2019 senesinde Bilgi Üniversitesi mimarlık bölümü kazandım fakat kendimi bu bölüme ait hissetmedim. Moda tasarımı bölümünün yetenek sınavını kazandım. Hikayem bu şekilde başlamış oldu.

Uygulamalı dersler daha ağırlıklı ilerliyor. Atölye de derslerimiz oluyor. Drapaj, dikim, kalıp, dijital çizim ve dokuma(ileri kumaş teknikleri) derslerini görüyoruz .Dokuma dersine severek katılıyorum. En sevdiğim derstir.
Toplum ne der diye düşünme. Kendi tarzını ortaya koy ❤️

Moda Tasarımı ile aynı anda radyo televizyon bölümünde çap yapıyorsun. Sinema-Televizyon bölümü ile ilgili hedeflerin neler ? Bize biraz bahsedebilir misin ? 

Hayallerim ve hedeflerim arasında moda programı yapmak var. Televizyonda moda programlarını ve projelerini hayata geçirmek istiyorum. Benim tarzımı daha fazla insana duyurmak istiyorum. 

Kendi tasarımlarını nasıl tanımlarsın? Eda Bayhan ismi ve tasarımları hangi şekilde öne çıkmalı?

Tarzım için ikonik, özgün ve gösterişli diyebilirim. İkonik tasarımlar benim tarzımı yansıtıyor.
Kıyafetlerde detay olarak saç aksesuarları, kabarık siyah tüller ve şapkaya önem veririm. Şapkanın benim için ayrı bir önemi var. Üzerindeki aksesuarlarla kıyafet kendini gösterebilmeli derim. Kendimi sınırlamayan ve özgün bir çizgim var bu şekilde tasarımlarım kendini belli ediyor.



Moda tasarımı okumak isteyenlere ne gibi tavsiyelerde bulunursun? Başarılı moda tasarımcısı nasıl olur? Kendini moda tasarımında hangi alanda yetenekli görüyorsun?

Kendi stilleri ve kalıpları olması gerekir. Kimliğini kıyafetlerin üzerinde yansıtsın ki başarılı olsun. Kendine has olmalı. Özgünlüğü bırakmamalı ve moda sürekli değişen bir olgu. Kendimizi sınırlar içerisinde bırakmak başarımızı engeller. Toplum ne der şeklinde düşünürse başarıya ulaşamayız. Marjinal ve özgün fikirlerimiz bizi başarıya götürür.

Benim en iyi olduğum alan tasarlamak. Tarzımı ürünlerin üzerine yansıtabiliyorum. Hayal gücünün ötesine çıkmak gerek. Tasarım yaparken kalıpları yıkıp kendi tarzımı rahat bir şekilde yansıtıyorum.



Moda üzerine kimleri takip ediyorsun ? İlham aldığın birileri var mıdır?

Arap tasarımcı Zuhair Murad benim tarzıma yakın. Tuana Büyükçınar'ın bazı tasarımlarını beğeniyorum. Cengiz Aktürk'ün tasarımlarını takip ediyorum. Gülşah Saraçoğlu da beğendiğim isimlerden.

Canlı ve şık kıyafetler renklerle göz şenlendiyor


Moda dergilerini yeterli görüyor musun ? İçerikleri seni tatmin ediyor mu?

Yetersiz görüyorum. Manken algısı hep zayıf olmalı şeklinde dayatılıyor. Kilo bir ölçüt olmamalı bence. Sabit takım ceket kombinasyonu bunların dışına çıkılmıyor genellikle.Erkek giyiminde mor ve pembe rengi fazla göremiyoruz. Algıları yıkmak gerekir bence.

Eda Bayhan tarzıyla hayallerinin üzerine çıkıyor 

Eda Bayhan'ı Instagram'da takip etmek isteyenler @eda_byhn kullanıcı adı ile bulabilirler. 



Yorumlar

  1. Emeğinize sağlık Alican Bey. Ne güzel dile getirmiş. Gençler böylesine guzel hayallerin pesinden gitmeli ve vazgeçmemeli bence. Hayalsiz insan susuz toprağa benzer zihin gücü, kelimelerin gücü ve tertemiz yürekle çıkılan yolun sonu muhakkak ki başarıya çıkacaktır. Ayna olup yansıtmanız ne goş. Basarilar diliyorum. Sevgiyle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dijital müzik farklı platformlarda farklı dinleyici kitlesini besliyor

  Müzik endüstrisi üretime aç; yeni yeteneklerini dijital mutfağına davet ediyor . Bir bilene sorduk?   Çağa ayak uydurmak gerek. Müzik piyasası sürekli kendini revize ediyor. Dijital devrim müzik piyasasını daha da hareketlendiriyor. İstediğimiz parçayı program yardımıyla mix edip hazırlıyoruz. Dijital albümü Spotify,Youtube ve diğer mecralardan yayınlayabiliyoruz.   Müzikoloji okuyan Emre Çağlayan’a sorduk:   Siz mesleğe nasıl başladınız? Siz albümlerinizi nasıl hazırladınız?   2012 yılında kendime klavye aldım. Klavye şirketinin vermiş olduğu hediye yazılımla kendimi geliştirdim. Dawn , Plugin ve Vst gibi yazılım programlarıyla parçalar hazırladım. Öğrenmem biraz zaman aldı. Yabancı kaynakları tercüme etmek gerekiyor. Araştırma yaptıktan sonra daha iyi kavrayabilirsiniz. Kendimi 10 yıl gibi bir süreçte yetiştirdim. Bu işte sadece yetenekli olmak yeterli değil. Bilgimizi daha geniş açıdan donanımlı hale getirmemiz gerekiyor.   Dijital müzik hazırlamak n...

Dans hayatın her anında ritmiyle bize eşlik ediyor! Tuğçe Tuna ile beden ve dansı keşfedelim

   Bedenim dansla bütünleştiğinde şekilden öte bir noktada kendimi buluyorum. Başka boyutlarda iletişim-etkileşim mümkün oluveriyor.                                                                                                                           Tuğçe Tuna  Tuğçe Tuna'dan kendi biyografisini dinleyelim.. Dansla hareketle büyüdüm. Tüm yaşamsal tercihlerimi kendi hareket tarzımı bedenleştirebilmekten yana kullandım.Çağdaş dans ve performans öğreticiliğimin 30. yılı ama sekiz yaşındayken  Ankara Devlet Opera ve Balesi bünyesinde çocuk balesinde dans etmeye başladım. Ardından Hacettepe Üniversi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda başladığım bale eğitimini 1991 ...