Ana içeriğe atla

Workshop, photo-books ve kafenin adresi: Filbooks Karaköy

Fotoğraf ve kitabın Filbooks farkıyla buluşması.. 


ALİ CAN TAŞTEMEL-İSTANBUL

   Karaköy'de Merkez Meryem Ana Kilisesi karşısında bulunan samimi, rahat ve renkli konsept kafelerden birine götüreceğim sizi. Filbooks,  Karaköy'de halk dilinde kafelerin olduğu sokakta yer alıyor. Filbooks'un binası eski tip cumbalı evlerden. Karaköy'de konsept kafelerin başında Filbooks yer alıyor. Kafenin açık olduğu saatler 10:00 ve 22:00 arası.

  Filbooks'da imza günleri, kitap tanıtımları, sanatçı konuşmaları ve bazen de atölyeler düzenleniyor. Online oturumlarda katılımcılara yol gösterip geri bildirim almalarını sağlanıyor. Filbooks'un üst katlarında özel atölyeler veya etkinlikler için kiralanabiliyor.

  

  Bilgi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Öğretim görevlisi Cemre Yeşil Gönenli'in abisiyle çocukluk hayali bir kitap-kafe açmak olduğunu öğreniyorum. Karaköy'de Filbooks kafe olarak 2015 yılında hizmete giriyor ardından kafe yayınevi olarak 2017 de hizmete giriyor.


  Fillerin bir sanatsal bakış açısı var!

 ''Fillerin sanatsal bir bakış açısı var ve hisleri kuvvetli hayvanlar'' denir. Filbooks Kafe de ismini burdan alıyor.

Filbooks'un kafesi size enfes tatlı ve marjinal içecekleriyle doyum sağlıyor. Porsiyon olarak doyurucu. Özel pastacı şef günlük ve taze olarak servise hazır hale getiriyor.

 İki kişi gelirseniz bir porsiyon tatlının iki kişi için yeterli olduğu söyleyebilirim. Lotus cheesecake ve Redvelvet cheesecake burada en çok tercih edilenler arasında. İçecek olarak Morfil( süt köpüğü ve lavanta şurubundan yapılıyor) marjinal içeceklerden. Buna lavantalı süt diyebiliriz.

Dipnot: menülere Qr kod ile ulaşabilirsiniz.   


                         




Sadece Filbooks'nun kendi çatısı altında bulabileceğiniz kitaplar mevcut. Bu kitapları satın alabilirsiniz. 

Fotoğraf kitaplarına,  yer veren Filbooks, Cemre Yeşil Gönenli'nin kendi fotoğraf kitapları, diğer yabancı fotoğrafçıların kitapları, çocuklar için kitaplar mevcut. Sadece burada bulabileceğiniz özel kitaplar var.

                                      

https://www.instagram.com/filbooks/ ve https://www.filbooks.com/ üzerinden bakabilirsiniz. Fil şeklinde tabakları kahve içerken sunum yapabileceğiniz şekilde tasarlanmış.

tekli-ikili ve üçlü şeklinde fiyatlandırma yapılmış.

Hayvan sever bir kitap-kahve Filbooks!

  Odada bir fil var! Çalışanların üzerindeki kıyafetlerde bu mottoyu görebilirsiniz. Kedileri kafenin içinde keyifle uyurlarken görebilirsiniz. Kendi hayvanınızla gelip Filbooks'un sakinliğinin tadını çıkarabilirsiniz..

Herkese güleryüzle hizmet verilmesi. Samimi, sıcakkanlı ve sevecen karşılama burda geçerli.

  Filbooks'da bulunan çalışanlar orda size bu mekanı severek anlatıyorlar. Kendinizi hiç yabancı hissetmiyorsunuz. Kübra Hanım: ''Dört ekip arkadaşıyız birbirimizle uyumluyuz ve rahat bir ortam var. Patronumuz bizimle arkadaş gibi kostüm partileri de düzenliyoruz.'' dedi.

Misafirleri buraya gelmelerini sağlayan nedir? ve Filbooks'da ne buluyorsunuz? diye sorular gelirse cevaplayalım:

  Kafenin ikinci katında kurulan salıncak rahatlığıyla dikkat çekiyor. Burada kendi evinizdeymişsiniz gibi bir ambians var. Fotoğraf ve çocuk kitapları üzerine okumak için kaynak bulabilirsiniz. Hem kahve içip hem de keyifli sohbet etmek için doğru adrestesiniz. Entelektüel açıdan çok donanımlı konsept ve içeride çalan müziklerde hoş gerçekten. Yumuşak tonlarda renkler tercih edilmiş bu insanın içini ferahlatıyor.

Dipnot: Filbooks'da fotoğrafçıysanız kahve içerken indirimli içebilirsiniz.



 Adres:Kemankeş Karamustafa Paşa, Ali Paşa Değirmeni Sk. No:1, 34425 Beyoğlu/İstanbul



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dijital müzik farklı platformlarda farklı dinleyici kitlesini besliyor

  Müzik endüstrisi üretime aç; yeni yeteneklerini dijital mutfağına davet ediyor . Bir bilene sorduk?   Çağa ayak uydurmak gerek. Müzik piyasası sürekli kendini revize ediyor. Dijital devrim müzik piyasasını daha da hareketlendiriyor. İstediğimiz parçayı program yardımıyla mix edip hazırlıyoruz. Dijital albümü Spotify,Youtube ve diğer mecralardan yayınlayabiliyoruz.   Müzikoloji okuyan Emre Çağlayan’a sorduk:   Siz mesleğe nasıl başladınız? Siz albümlerinizi nasıl hazırladınız?   2012 yılında kendime klavye aldım. Klavye şirketinin vermiş olduğu hediye yazılımla kendimi geliştirdim. Dawn , Plugin ve Vst gibi yazılım programlarıyla parçalar hazırladım. Öğrenmem biraz zaman aldı. Yabancı kaynakları tercüme etmek gerekiyor. Araştırma yaptıktan sonra daha iyi kavrayabilirsiniz. Kendimi 10 yıl gibi bir süreçte yetiştirdim. Bu işte sadece yetenekli olmak yeterli değil. Bilgimizi daha geniş açıdan donanımlı hale getirmemiz gerekiyor.   Dijital müzik hazırlamak n...

Dans hayatın her anında ritmiyle bize eşlik ediyor! Tuğçe Tuna ile beden ve dansı keşfedelim

   Bedenim dansla bütünleştiğinde şekilden öte bir noktada kendimi buluyorum. Başka boyutlarda iletişim-etkileşim mümkün oluveriyor.                                                                                                                           Tuğçe Tuna  Tuğçe Tuna'dan kendi biyografisini dinleyelim.. Dansla hareketle büyüdüm. Tüm yaşamsal tercihlerimi kendi hareket tarzımı bedenleştirebilmekten yana kullandım.Çağdaş dans ve performans öğreticiliğimin 30. yılı ama sekiz yaşındayken  Ankara Devlet Opera ve Balesi bünyesinde çocuk balesinde dans etmeye başladım. Ardından Hacettepe Üniversi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda başladığım bale eğitimini 1991 ...

Eda Bayhan moda tasarımında ikon olup hayal gücümüzün ötesine çıkacak!

Moda tasarımı öğrencisi Eda Bayhan ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Keyifli sohbetimiz bu yazımda sizlerle paylaşıyorum.. Eda Bayhan yeni bir kıyafet tasarlıyor  Kendini sınırlama ve hayal gücünün sınırlarını zorla! Eda Bayhan ile  moda tasarımı eğitimi hakkında konuştuk.. Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı 3.sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Sinema-Televizyon bölümünden çap yapan Eda Bayhan ile Moda Tasarımı eğitimi üzerine söyleşi gerçekleştirdik. Moda tasarımı ile nasıl tanıştınız anlatır mısın? Bize biraz bölümün içeriğinden bahseder misin? Tabiki. 2019 senesinde Bilgi Üniversitesi mimarlık bölümü kazandım fakat kendimi bu bölüme ait hissetmedim. Moda tasarımı bölümünün yetenek sınavını kazandım. Hikayem bu şekilde başlamış oldu. Uygulamalı dersler daha ağırlıklı ilerliyor. Atölye de derslerimiz oluyor. Drapaj, dikim, kalıp, dijital çizim ve dokuma(ileri kumaş teknikleri) derslerini görüyoruz .Dokuma dersine severek katılıyorum. En sevdiğim derstir. Toplum ne der diye ...